26 Μαρ 2014

ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ
ΙΔΙΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΕ ΥΓΕΙΑ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΝΤΟΠΙΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ
Μετά τις επιχειρήσεις-«σκούπα» κατά των μεταναστών, την ανύψωση του τείχους της ντροπής στον Έβρο και τη δημιουργία στρατοπέδου συγκέντρωσης στην Αμυγδαλέζα και σε άλλα σημεία της χώρας, η αντιδραστική κυβέρνηση έχει δρομολογήσει την κατασκευή δύο νέων στρατοπέδων συγκέντρωσης μεταναστών στη Δυτική Αθήνα.
Το πρώτο έχει ήδη ξεκινήσει να κατασκευάζεται στην Αγία Βαρβάρα, στο πρόσφατα κλεισμένο από το Υπουργείο Υγείας νοσοκομείο Λοιμωδών, στην πτέρυγα των ασθενών της νόσου Χάνσεν, ενώ το δεύτερο στο Σκαραμαγκά επί της Λεωφόρου Σχιστού στις πρώην εγκαταστάσεις του ΟΑΕΔ.
Τα στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών αποτελούν κομμάτι της κτηνώδους «φιλοξενίας» που επιφυλάσσει το κράτος στους μετανάστες. Από την εποχή της μαζικής άφιξης ανατολικοευρωπαίων μεταναστών μέχρι τους πιο πρόσφατους πρόσφυγες από τις κατεστραμμένες από τον πόλεμο ή τη φτώχεια χώρες της Ασίας και της Αφρικής, χιλιάδες έχουν σκοτωθεί από νάρκες στα σύνορα ή πνιγεί στα νερά του Αιγαίου. Έχουν υποστεί βία και εξευτελισμό από αστυνομικούς, στρατιωτικούς και εργοδότες σε πόλεις και αγροτικές περιοχές (όπως στα φραουλοχώραφα της Μανωλάδας). Υφίστανται ένα ανελέητο κυνηγητό από την αστυνομία και κλείνονται σε «κέντρα κράτησης» περιμένοντας να απελαθούν. Ζουν σε απάνθρωπες συνθήκες, χωρίς τροφή, νερό και ιατρική περίθαλψη, μέσα σε άθλιους χώρους-κοντέινερ, και αν κάνουν το «λάθος» να διαμαρτυρηθούν για την κατάστασή τους, ξυλοκοπούνται και βασανίζονται από τους ανθρωποφύλακές τους.
Οι μετανάστες δεν είναι «ξένοι» για την ελληνική κοινωνία. Έχουν οδηγηθεί στην προσφυγιά και τον ξεριζωμό από τις στρατιωτικές ιμπεριαλιστικές επιθέσεις του ΝΑΤΟ και του Ευρωστρατού σε Αφρική, Ασία και Βαλκάνια, επιθέσεις που το ελληνικό κράτος έχει παντού στηρίξει παρέχοντας είτε στρατιωτικές βάσεις είτε στράτευμα. Έχουν εγκλωβιστεί στην Ελλάδα που εφαρμόζει πιστά τις αντιμεταναστευτικές οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της συνθήκης του Δουβλίνου περί επαναπροώθησης των μεταναστών. Οδηγήθηκαν στη μετανάστευση λόγω της οικονομικής αφαίμαξης ολόκληρων χωρών που επιβάλλουν ΔΝΤ και Ευρωπαϊκή Ένωση σε όλες τις ηπείρους. Είναι εκείνο το τμήμα της εργατικής τάξης της χώρας μας που είναι το πιο απροστάτευτο μπροστά στην κρατική και εργοδοτική τρομοκρατία, που έχει υποστεί το μέγιστο βαθμό εκμετάλλευσης, παράγοντας μέσω της μαύρης και ανασφάλιστης εργασίας του αμύθητα κέρδη για το κεφάλαιο.
Είναι δηλαδή θύματα της ίδιας πολιτικής της τρόικας-κεφαλαίου που σήμερα στην Ελλάδα έχει οδηγήσει 2 εκατομμύρια ανθρώπους στην ανεργία και την εξαθλίωση. Που δημιουργεί κύματα νέων μεταναστών στην Ευρώπη και την Αυστραλία, όπου γίνονται οι ίδιοι θύματα της ρατσιστικής πολιτικής των εκεί κυβερνήσεων. Που βάζει σε κίνδυνο την υγεία των πολιτών και αποκλείει μαθητές από την εκπαίδευση. Που κλείνει σχολεία και νοσοκομεία για να ανοίξει φυλακές και στρατόπεδα συγκέντρωσης παρόμοια με εκείνα των ναζιστών 70 χρόνια πριν.

Είμαστε λοιπόν ενάντια στα στρατόπεδα συγκέντρωσης γενικά. Γιατί οι μετανάστες δουλεύουν δίπλα μας και ζουν μαζί μας. Γιατί η εκμετάλλευση που υφίστανται, με τα ανύπαρκτα μεροκάματα, τη μαύρη εργασία και την εργοδοτική τρομοκρατία όταν «τολμάνε» να διεκδικήσουν το δίκιο τους, αποτελεί εικόνα από το μέλλον και των ντόπιων εργαζομένων. Για αυτό πρέπει να βάλουμε φραγμό στα σχέδια της κυβέρνησης για στρατόπεδα συγκέντρωσης και να διεκδικήσουμε δουλειά, σχολεία, νοσοκομεία, ίδια δικαιώματα για όλους τους εργαζόμενους, ντόπιους και μετανάστες. Να πορευτούμε όλοι μαζί για την ανατροπή της βάρβαρης πολιτικής ΕΕ-ΔΝΤ-κεφαλαίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου