23 Νοε 2014

ΕΙΣΒΟΛΗ ΜΠΟΥΛΝΤΟΖΑΣ ΣΤΟ ΠΑΤΙΝΑΖ (ΜΠΑΡΟΥΤΑΔΙΚΟ) ΚΑΙ ΕΚΔΙΩΞΗ ΤΗΣ


Το πρωί της 20 Νοεμβρίου συντελέστηκε ένα ακόμη επεισόδιο στη διαμάχη των κατοίκων του Αιγάλεω που υπερασπίζονται το χώρο του Πατινάζ από τη τσιμεντοποίηση με τη νέα «αριστερή» δημοτική αρχή της πόλης που βαδίζει στα χνάρια των προηγούμενων καθεστωτικών δημάρχων επιθυμώντας να κόψει τα δέντρα του πάρκου ώστε να χτίσει το «κοινωφελές έργο» του βρεφονηπιακού σταθμού.
Από την Τετάρτη 19 Νοεμβρίου ο δήμος είχε ανακοινώσει ότι θα γινόταν καθαρισμός και κλάδεμα δέντρων. Δημοτικοί υπάλληλοι το πρωί της Πέμπτης είχαν ξεκινήσει να κλαδεύουν, όταν εμφανίστηκε ξαφνικά μία μπουλντόζα η οποία εισέβαλλε στο Πατινάζ και εμποδίστηκε να προχωρήσει από τους περίοικους που αγωνίζονται ενάντια στο κόψιμο των δέντρων. Ταυτόχρονα άρχισαν να καταφθάνουν και άλλοι υπερασπιστές του άλσους. Στη συνέχεια εμφανίστηκε ο ΣΥΡΙΖαιος δήμαρχος Μπίρμπας μαζί με τους γνωστούς υπόλοιπους συναδέλφους του. Ακολούθησαν οι συνήθεις λεκτικές αντιπαραθέσεις, εν μέσω των οποίων ο δήμαρχος είπε το αμίμητο «δεν έχετε το δικαίωμα να μπείτε στο Πατινάζ»! Φαίνεται ότι ο κατά τ’ άλλα «αντιμνημονιακός» και «αριστερός» τοπικός άρχοντας έχει εμπεδώσει πλήρως το πνεύμα του ξεπουλήματος της λαϊκής περιουσίας στο ΤΑΙΠΕΔ και στα ιδιωτικά συμφέροντα για να θεωρεί ότι οι κάτοικοι δεν μπορούν να εισέρχονται σε ένα χώρο πρασίνου και αναψυχής. Όπως ήταν αναμενόμενο επικαλέστηκε την ομοφωνία της παράταξης του στο δημοτικό συμβούλιο με τους δεξιούς και τους πασόκους, όπως και το δημοψήφισμα-παρωδία στο οποίο δεν ψήφισε το 95% των κατοίκων της περιοχής. Έφτασε να πει ότι εφόσον οι περίοικοι δεν δικαιώθηκαν από το ΣτΕ δεν έχουν δικαίωμα να συνεχίζουν να αντιδρούν. Αν είναι έτσι, να ζητήσει από το ΣΥΡΙΖΑ να πει στους κατοίκους των Σκουριών και τις καθαρίστριες του Υπουργείου Οικονομικών να σκύψουν το κεφάλι επειδή ηττήθηκαν στα δικαστήρια!
Στη συνέχεια εμφανίστηκαν εργαζόμενοι του δασαρχείου οι οποίοι ζήτησαν από το δήμαρχο τα έγγραφα που αποδεικνύουν την εγκυρότητα του έργου, στο οποίο ο δήμαρχος απάντησε ότι αυτά βρίσκονται στο δημαρχείο. Είναι σαφές ότι κάτι σάπιο υπάρχει στο βασίλειο της Δημαρχίας: οι δημοτικοί ιθύνοντες επικαλούνται τη νομιμότητα ενός έργου για το οποίο ποτέ δεν μπήκαν στον κόπο να επιδείξουν τα έγγραφα που την αποδεικνύουν αλλά καλούν το δασαρχείο να τα δει στο δημαρχείο, μακριά από τους κατοίκους του Αιγάλεω που έχουν σταματήσει τόσες φορές τις μπουλντόζες. Γιατί δεν δημοσιοποιούν διαδικτυακά τα χαρτιά; Μήπως δεν υπάρχουν;
Είναι σαφές ότι η δημοτική αρχή μετά και το φιάσκο της εκδήλωσης που διοργάνωσε στο Πατινάζ στις 5/11, όπου και φιλοδοξούσε να φέρει 1000 άτομα για να δείξει ότι ο λαός θέλει το έργο, αλλά τελικά ήρθε το…1/20 αυτών, δεν βρίσκει κανένα ισχυρό μέσο επιβολής της θέλησης του. Ούτε νομικά έχει αποδείξει τίποτα, ούτε με την προσπάθεια δημιουργίας φασιστικού τύπου κοινωνικού αυτοματισμού κέρδισε πληθώρα υποστηρικτών, ούτε με την απειλή μηνύσεων και τους τραμπουκισμούς κατάφερε να τρομοκρατήσει τους κατοίκους. Γι’ αυτό και φέρνει σαν τον κλέφτη στα μουλωχτά μπουλντόζα, χρησιμοποιώντας τον καθαρισμό του χώρου ως προπέτασμα καπνού, γι’ αυτό και επιμένει στο ύφος του βαρύμαγκα που έγινε άρχοντας και αποφασίζει και διατάζει.

Οι υπερασπιστές του άλσους για μία ακόμη φορά έδειξαν ότι η τσιμεντοποίηση και το ξεπούλημα των ελεύθερων χώρων, εμποδίζεται μόνο με τον αγώνα και τη φυσική τους παρουσία. Όσο επιμένει ο δήμος ότι τα δέντρα θα κοπούν, γιατί τρέμει μήπως χάσει τα ευρωκονδύλια, τόσο θα μας βρίσκει μπροστά του να του χαλάμε τα σχέδια. Ρωτάμε λοιπόν: που σκοπεύει να χτίσει τον παιδικό σταθμό τώρα που ξέρει ότι όσες φορές και να φέρει τις μπουλντόζες αυτές θα φύγουν άπραγες;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου